POČELA DEČJA LIKOVNA KOLONIJA: "Narodni univerzitet" u Vranju organizuje radionicu (FOTO)

J. S.

17. 05. 2021. u 17:39

U GRADSKOM parku u Vranju počela je druga Dečja likovna kolonija, koju organizuje Javna ustanova "Narodni univerzitet".

ПОЧЕЛА ДЕЧЈА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА: Народни универзитет у Врању организује радионицу (ФОТО)

Foto: J. S.

- Veliko mi je zadovoljstvo što se ovogodišnja kolonija održava baš ovde u rekonstruisanom i sređenom prostoru. Nadam se da će ovo okruženje dodatno uticati na vašu kreativnost i stvaralaštvo. Želim vam da se tokom trajanja kolonije, pre svega lepo družite, a naravno i iznedrite nove ideje i kreativna dela -  rekla je većnica Savić.

Foto: J. S.

Gordana Dimitrijević, direktorka "Narodnog univerziteta'' istakla je da će ovogodišnja kolonija trajati tri dana i da će učestvovati najtalentovaniji učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola Pčinjskog okruga. 

- Današnji gosti su učenici osnovnih škola iz Vladičinog Hana, Bosilegrada i Vranjske Banje, sutra će naši gosti biti đaci iz Bujanovca, a u sredu očekujemo učenike iz Surdulice. Cilj Dečje likovne kolonije je promocija umetnosti i kreativnosti, odnosno mogućnosti da se deca izraze na ovakav način. Takođe, u okviru ovog druženja deca će biti u prilici da razmene iskustva sa svojim drugarima iz drugih škola, kao i da sarađuju sa članovima Likovne radionice i voditeljkom kolonije Vesnom Marinković Stanković, akademskom slikarkom. Takođe, veliko je zadovoljstvo što će veći deo kolonije biti održan upravo ovde u divnom ambijentu Gradskog parka”, rekla je direktorka.

U nastavku aktivnosti za decu u Gradskom parku, danas od 18:30 sati biće održana dečja predstava ,,Tri praseta" u izvođenju Pozorišta ,,Bora Stanković".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!