CVEĆE ZA POGINULE CRVENOARMEJCE: Dan pobede obeležen u Banatskom Višnjićevu i Žitištu (FOTO)

B. GRUJIĆ

09. 05. 2021. u 20:24

DAN pobede nad fašizmom obeležen je u selu Banatsko Višnjićevo, u žitištanskoj opštini, nedaleko od Zrenjanina, polaganjem venaca na spomen obeležje vojniku Crvene armije Ivanu Jevki.

ЦВЕЋЕ ЗА ПОГИНУЛЕ ЦРВЕНОАРМЕЈЦЕ: Дан победе обележен у Банатском Вишњићеву и Житишту (ФОТО)

Foto: A. Amižić

On koji je poginuo u borbama sa fašističkim okupatorom kod Krajišnika 2.oktobra 1944.godine.

Istovremeno u Žitištu je, ispred spomen obeležja poginulim Crvenoarmejcima i borcima narodnooslobodilačkog rata održana prigodna svečanost, na kojoj je u znak sećanja na hrabre borce, govorio sekretar SUBNOR-a, književnik Dušan Milićev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

RODILA MU DVA SINA: Ovaj sportista je bivši Lidijin muž