SRBI NA POBEDNIČKOM POSTOLJU U ALBANIJI: Naši paraglajderisti osvojili dve medalje u konkurenciji 70 takmičara (FOTO)

J. J. BALjAK

09. 05. 2021. u 15:28

PREDSTAVNICI Srbije na međunarodnom paraglajding takmičenju „Albanija Open“, održanom od 6. do 9. maja u mestu Vlora, ostvarili su odličan uspeh i tako potvrdili da su i dalje u samom vrhu svetskog paraglajdinga.

СРБИ НА ПОБЕДНИЧКОМ ПОСТОЉУ У АЛБАНИЈИ: Наши параглајдеристи освојили две медаље у конкуренцији 70 такмичара (ФОТО)

Foto: V.S.S

Vrščanin Goran Đurković iz Sportskog paraglajding kluba „Berkut“ je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio drugo mesto, dok je ekipno, u timu sa svojim sugrađaninom Draganom Popovom i Ivanom Pavlovim iz AK „Kumulus“ iz Novog Sada, bio treći.

Ovaj uspeh ostvaren je u konkurenciji 70 pilota paraglajdera, nakon pet takmičarskih serija poletanja i preciznog sletanja na cilj.

Foto: V.S.S

 

Prvo mesto na „Albanija Openu“, koji je bio deo takmičarskog kalendara Svetske vazduhoplovne federacije, osvojio je Borjan Jovanovski iz Severne Makedonije, a treće slovenački pilot Matjaž Sluga.

Boje Srbije su, pored osvajača medalja, branili i Slobodan i Dimitrije Maletić iz KVS „Košava“ iz Beograda, Miloš Timotić i Marjan Stanojević iz AK „Jat“ iz Beograda, Dejan Marković iz AK „Kumulus“ iz Novog Sada i Miodrag Bujić iz PK „Cirus“ sa Zlatibora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!