BEZ PREMINULIH: U Rudničko-takovskom kraju samo četvoro novozaraženih

M. B.

07. 05. 2021. u 15:25

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, preminulih od kovida-19 danas nema, u odnosu na prethodne uzastopne dane.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ: У Рудничко-таковском крају само четворо новозаражених

Foto: M.Bošnjak

Prema poslednjem preseku, tokom minula 24 sata, u ta njena tri kovid odeljenja, trenutno se leče 22 pacijenta.

- Na Grudnom odeljenju hospitalizovano je sedam, devet na Neurologiji, šest na Internom. Pozitivan test na korona virus ima 20, dvoje negativan. U poslednja 24 časa, na lečenje su primljene dve osobe, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju tim virusom. Na kućno lečenje otpušten je jedan pacijent – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Milanovački Dom zdravlja upozorava, da se broj novozaraženih u ovom kraju smanjuje, ali i da svi građani moraju biti oprezni, na zarazu korona virusom. Ova ustanova potvrđuje, da do juče ima još četiri slučaja zaraze tim virusom.Uukupan broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije, po podacima tog Doma, je 3.235, od kojih je 1.477 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.235 lica, uz nažalost 116 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)