U PARAĆINU 600 LJUDI DOBILO POMOĆ U HRANI: Crveni krst podelio pakete korisnicima Narodne kuhinje i ugroženim starim licima

Z.R.

29. 04. 2021. u 19:49

ZAKLjUČNO sa današnjim danom Crveni krst Paraćin, u saradnji sa lokalnom samoupravom, obezbedio je i podelio uoči uskršnjih i prvomajskih praznika više od 250 paketa životnih namirnica za isto toliko porodica, što je više od 600 korisnika.

У ПАРАЋИНУ 600 ЉУДИ ДОБИЛО ПОМОЋ У ХРАНИ: Црвени крст поделио пакете корисницима Народне кухиње и угроженим старим лицима

Foto: Z.R.

Šećer, ulje, testenine, pirinač, mesni narezak, so, čak i uskršnja jaja... najpre su dobile osobe starije od 65 godina koje su polupokretne, nepokretne ili sa minimalnim primanjima, a bez pomoći srodnika, dok su danas namirnice preuzela socijalno ugrožena lica koja koriste Narodnu kuhinju.

Slobodan Đorđević iz Crvenog krsta ističe da tokom praznika kuhinja neće raditi, zbog čega su korisnici danas – uz toplu kuvanu porciju - dobili suvu hranu za četiri dana.

Kako je najavljeno, paraćinski Crveni krst će tokom maja pojačano raditi na ublažavanju posledica epidemije kovida na sve kategorije stanovništva. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024