MALE PRIČE IZ ORKESTRA: Tematski koncerti u Operi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu

J. SIMIĆ

27. 04. 2021. u 11:28

POD sloganom „Priče koje pokreću“, Opera Srpskog narodnog pozorišta pokrenula je 160. sezonu, a svakog meseca na programu su tematski koncerti.

МАЛЕ ПРИЧЕ ИЗ ОРКЕСТРА: Тематски  концерти у Опери Српског народног позоришта у Новом Саду

Foto: SNP opera

Inspirisani reakcijama publike i potrebom za konstantnim usavršavanjem,naredna priča potiče iz samog ansambla i nosi naziv “Priče na zadatu temu: Male priče iz orkestra”, a na repertoaru je u četvrtak, 29. aprila u 19 sati na sceni “Jovan Đorđević”. Jednočasovnim koncertom dirigovaće maestro Aleksandar Kojić.

- Nas pokreće želja za usavršavanjem. Program koji planiramo da izvedemo nije nimalo jednostavan. Reč je o kompozicijama na kojima se pokazuje sva brilijantnost muzičkih solista i orkestra. Ovaj orkestar je pokazao spremnost za rad i u vanserijskim okolnistima i želju za napredovanjem i stalnim izazovima, zato mislim da je posebnost ovog koncerta jer tako izazovan repertoar dolazi kao predlog upravo od naših muzičara – naglašava direktor opere Aleksandar Stankov.

Na programu će biti kompozicije Telemana, Hajdna i Respiđija uz solističke nastupe pojedinih muzičara orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta. Reč je o trojici izuzetno plodnih kompozitora i tri sasvim različite muzičke epohe kroz koje će publiku voditi preko 40 muzičara operskog orkestra.

- Naš orkestar jedan je od najboljih profesionalnih orkestara u Evropi sa više od 70 godina iskustva i isto toliko muzičara. Taj orkestar ima izuzetno širok repertoar, a nastupali smo u skoro celom svetu i pod svetskim dirigentima. To iskustvo i umeće sumirano je u ovih nešto preko sat vremena programa, posebno kreiranog za operske sladokusce - dodaje Stankov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!