VOZ NE HAJE ZA PUTNIKE: Opština Odžaci uputila zahtev za regulisanje reda vožnje od Ratkova do Sombora

Z. Rajić

27. 04. 2021. u 07:26

RUKOVODSTVO opštine Odžaci uputilo je ove sedmice zahtev "Srbija vozu" da se red vožnje prilagodi potrebama putnika na železničkoj liniji od Ratkova do Sombora.

ВОЗ НЕ ХАЈЕ ЗА ПУТНИКЕ: Општина Оџаци упутила захтев за регулисање реда вожње од Раткова до Сомбора

Putnici na stanici u Karavukovu / Foto P. D.

Žitelji Ratkova, Odžaka, Karavukova, Bogojeva Sela i Bogojeva u odžačkoj opštini, kojima su se pridružili putnici iz Sonte i Prigrevice u opštini Apatin i Bukovačkih salaša sa teritorije grada Sombora, traže polaske vozova kojima bi ranije stizali u Sombor i otuda se bez dugog čekanja vraćali kućama.

- Neshvatljivo je zašto je pre četiri-pet godina ukinut voz koji je iz Novog Sada u Ratkovo dolazio u 7.15, a u Sombor u 8.30, odakle se vraćao u 12.10, što je svima odgovaralo. Sada voz iz Ratkova polazi u 8.06 i u Somboru je u 9.37, a okreće nazad već u 10.20, ostavljajući nam nepun sat da u gradu obavimo poslove, pre svega specijalističke preglede u bolnici - navodi Nebojša Petrović iz Ratkova, prvi potpisnik peticije kojom se traži povratak starog reda vožnje.

Sledeći voz iz Sombora polazi u 16 časova, što putnike primorava na čekanje ili povratak kući taksijem. Njihovu peticiju, sa 101 potpisom, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prosledilo je "Srbija vozu", a odatle je stigao odgovor da "na osnovu praćenja tokova putnika i broja prodatih karata, svakodnevno iz stanice Ratkovo putuje od 10 do 15 putnika, tako da trenutni broj vozova koji saobraćaju na ovoj relaciji u najvećoj meri zadovoljava potrebe putnika".

- Brojanje putnika iz Ratkova pokazuje da u "Srbija vozu" nisu pažljivo pročitali peticiju, jer su je potpisali ne samo Ratkovčani nego i stanovnici svih ostalih naselja na relaciji od Ratkova do Sombora. Razumevanje smo zatražili u lokalnoj samoupravi, na koju su nas preusmerili iz "Srbija voza" - rekao je Petrović.

PROMENE NA VREME

Milorad Stanišić, pomoćnik predsednika Opštine Odžaci, kaže da se zahtev putnika vremenski poklopio sa pozivom da lokalna samouprava dostavi sugestije vezane za železnički saobraćaj.

- Obavešteni smo da će zbog izgradnje brze pruge biti zatvorena trasa Novi Sad - Vrbas - Subotica i sav transport biti prebačen na pravac preko Odžaka, što otvara prostor da se red vožnje koriguje u korist potpisnika peticije - kaže Stanišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!