NOVA CENA VRTIĆA: Nakon sedam godina roditelji će morati da izvoje više novca za smeštaj svojih mališana

I.M.

26. 04. 2021. u 15:03

ČLANOVI Gradskog veća u Leskovcu razmatrali su i odobrili povećanje cene boravka mališana u objektima ovdašnje Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“. Roditelji će ubuduće celodnevni boravak dece u 11 leskovačkih vrtića plaćati oko 4545 umesto dosadašnjih 3.717 dinara.

НОВА ЦЕНА ВРТИЋА: Након седам година родитељи ће морати да извоје више новца за смештај својих малишана

Foto: Spaso Mladenoski

Cena ove usluge bila je ista u poslednjih sedam godina, a povećana je na osnovu pravilnika kojim nadležno ministartsvo utvrđuje ekonomsku cenu boravka dece u vrtićima.

Ona u ovom slučaju iznosi oko 22.725 dinara, dok se 80 odsto ovog iznosa odnosno 18.180 plaća iz gradskog budžeta. U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da su imali zakonsku obavezu da izvrše ovo „usklađivanje cena“ i da je i ono i dalje niže u poređenju sa pojedinim gradovima slične veličine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)