TAKO MALI DA BI U SRCE STALI: Pomoć Institutu za neonatologiju za preveremno rođene bebe

B.B.

21. 04. 2021. u 14:08

INSTITUT za neonatalogiju u Beogradu dobio je aparat za terapijsku hipotermiju asfiktične novorođenčadi, koji je obezbeđen od donacija individualnih donatora i kompanija koje su se odazvale kampanji UNICEF-a "Tako mali da bi u srce stali".

ТАКО МАЛИ ДА БИ У СРЦЕ СТАЛИ:  Помоћ Институту за неонатологију за преверемно рођене бебе

Donacija Institutu za neonatologiju

Aparat za terapijsku hipotermiju asfiktične novorođenčadi, u vrednosti od 2.419.000 dinara, namenjen je lečenju prevremeno rođenih beba koje su rođene sa problemima disanja i nedostatkom kiseonika prilikom porođaja. Kampanja "Tako mali da bi u srce stali" pokrenuta je u novembru prošle godine, sa ciljem modernizacije i opremanja neonatalnih jedinica u Srbiji.

Akciju je podržalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, sa kojim UNICEF od 2017. godine intenzivno sarađuje na unapređenju rada neonatalne službe. Do sada se pozivu UNICEF-a odazvalo 4.638 individualnih donatora i 179 kompanija koji su svoje donacije namenili upravo za podršku najosetljivijim bebama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)