TEKSTILCI NA DOBOŠU: U Odžacima se prodaje imovina čak 12 proizvodnih objekata

Z. R.

19. 04. 2021. u 07:26

IMOVINA tekstilnih fabrika "Lola Ribar" i "Rilon-Lorison" iz Odžaka ponuđena je na prodaju putem javnog nadmetanja, koje je zakazano za 21. maj u Novom Sadu. Prodaju je oglasila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

ТЕКСТИЛЦИ НА ДОБОШУ: У Оџацима се продаје имовина чак 12 производних објеката

Bivši pogon ITES "Lola Ribar" / Foto R. M.

Industrija tekstila i sintetike (ITES) "Lola Ribar" je u stečaju od 2010, a ITES "Rilon-Lorison" od 2017. godine. U ponudi je 12 objekata zajedničkog proizvodnog kompleksa, kao i pokretna imovina, koju čine postrojenja, mašine i uređaji, laboratorijska i prateća oprema, alat, pribor, kancelarijski nameštaj, zalihe i internet strana kao nematerijalna imovina. Kompletan paket se prodaje po početnoj ceni od 89,7 miliona dinara.

Na licitaciji će biti i pomoćne zgrade, trafostanica, putevi, platoi i ostala infrastruktura ITES "Lola Ribar", po početnoj ceni od 17,5 miliona dinara.

Od imovine ITES "Lola Ribar" dosad je prodata svlačionica sa pomoćnim prostorijama na fudbalskom stadionu, koju je 2015. godine za oko 700.000 dinara kupila Opština Odžaci. U februaru ove godine na licitaciji su, po početnim cenama, prodata dva stana u vlasništu "Lole Ribara". Oba su otišla kupcu iz Lazareva - dvosobni od 52 kvadrata za 764.880 dinara, a jednosobni od 40 kvadrata za 529.533 dinara.

Fabrika "Lola Ribar", sa 2.200 radnika, bila je gigant tekstilne industrije. Od njenih šest pogona najduže se održao onaj koji je sa 70 zaposlenih preuzeo "Rilon-Lorison", ali je i to preduzeće moralo da stavi ključ u bravu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UČESTVUJU EKIPE IZ OSAM ZEMALJA: Na Zlatiboru počeo internacionalni dečiji fudbalski turnir