RADOST ZA ĐAKE U NAKUČANIMA: U školi više neće biti hladno, nova kotlarnica u OŠ "Dositej Obradović"

V. Mitrić

12. 04. 2021. u 19:03

GRAD Šabac je u skladu sa Javnim konkursom za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u oboj godini potpisao u Ministarstvu zaštite životne sredine projekat rekonstrukcije kotlarnice u OŠ ,,Dositej Obradović” Volujac, izdvojeno odeljenje u Nakučanima.

РАДОСТ ЗА ЂАКЕ У НАКУЧАНИМА: У школи више неће бити хладно, нова котларница у ОШ Доситеј Обрадовић

Foto: V. Mitrić

Za grejanje Osnovne škole „Dositej Obradović“ Volujac IO Nakučani, biće urađena kotlarnica na čvrsto gorivo, drvnu sečku, koja je jeftinija u odnosu na pelet.

Brednost projekta rekonstrukcije kotlarnice iznosi 25 miliona dinara. Ministarstvo zaštite životne sredine obezbeđuje sredstva u iznosu od 20 miliona, dok će Grad Šabac obezbediti sredstva za sufinansiranje projekta u iznosu od 5 miliona dinara.

U osnovnoj školi već postoji kotlarnica koja koristi ugalj. Ovim projektom, kotlarnica će biti dorađena i prilagođena novoj vrsti energenta. Drvna sečka je jeftiniji i obnovljiv izvor energije. Svakodnevno se borimo da smanjimo aerozagađenje na teritoriji našeg grada. Brinemo o čistom vazduhu kako u gradu, tako i na selu. Ovo je bitan projekat za zaštitu životne sredine, ali i kvalitet rada obrazovnih ustanova u našem gradu- rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)