PROMENE U NOVOM PAZARU: Hodžić novi predsednik Osnovnog suda

N. Kočović

12. 04. 2021. u 17:41

DOSADAŠNjI zamenik predsednika Osnovnog suda u Novom Pazaru Edin Hodžić imenovan je za vršioca funkcije predsednika tog suda, saznaju "Večernje novosti".

ПРОМЕНЕ У НОВОМ ПАЗАРУ: Хоџић нови председник Основног суда

Foto: N. Kočović

Njega je na čelo Osnovnog suda imenovala predsednica Višeg suda Slađana Čolović, a nakon što je dosadašnja predsednica Ana Pejčinović krajem prošle godine izabrana za sudiju Višeg suda.

Hodžić je od 2008. godine u Osnovnom sudu u Novom Pazaru, u kojem je obavio pripravnički i saradnički staž. Pravosudni ispit je položio 2011. godine, a četiri godine kasnije je izabra za sudiju tog suda.

Do 2019. godine postupao je u građanskopravnim sporovima, a nakon toga u krivičnim predmetima. Bio je predsednik krivičnog odeljenja, portparol, a od početka ove godine i zamenik predsednika Osnovnog suda.

Odlučivao je o prigovorima stranaka za povredu prava na suđenje u razumnom roku, a za svaku godinu rada ocenjen je maksimalnom ocenom.

Osnovni sud u Novom Pazaru, računajući i Hodžića, ima 17 sudija, a uskoro bi trebalo da dobije još četvoro jer će Skupština Srbije uskoro razmatrati odluku Visokog saveta sudstva o njihovom izboru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024