VREMENSKE PROGNOZE POZNATOG METEOROLOGA: Ova godina će ličiti na 2003, evo kakve nas temperaturne oscilacije očekuju

J. J. BALjAK

06. 04. 2021. u 16:05

U VRŠCU je jutros osvanulo jedno od najhladnijih šestoaprilskih jutara u poslednje tri decenije, iako je ovaj grad sa izmerenih šest stepeni Celzijusa bio najtopliji u Vojvodini.

ВРЕМЕНСКЕ ПРОГНОЗЕ ПОЗНАТОГ МЕТЕОРОЛОГА: Ова година ће личити на 2003, ево какве нас температурне осцилације очекују

Foto: J.J.Baljak

Jedino je hladnije bilo jutro 6. aprila 2003. godine, kada je bilo izmereno samo nula stepeni i padao je sneg.

- Ta godina je vremenski bila veoma nepovoljna, zbog čestih naglih temperaturnih razlika, a, po svemu sudeći, ova godina će biti veoma slična njoj. Umesto da uživamo u toplom vremenu, moramo da nosimo zimsku garderobu, pogotovo što nas sutra ujutru očekuju blage snežne padavine. Ako se u Vršcu i bude formirao snežni pokrivač, on će se brzo otopiti – ističe poznati vršački meteorolog-amater Aleksandar Lalić, koji svakodnevno vodi evidenciju o vremenskim (ne)prilikama u tom gradu.

On podseća i da je najtoplije bilo jutro 6. aprila 1997. godine, kada je izmereno 13 stepeni, a pravi letnji dan bio je 2016. sa 27 stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PEČAT VEKOVNOM PRIJATELJSTVU: Izložba „Kraljevo u srpsko-francuskim vezama“ povodom imendana grada na Ibru (FOTO)