U KOVID ODELJENJIMA 44 OSOBA: Epidemijološka situacija u Rudničko-takovskom kraju

Milorad Bošnjak

02. 04. 2021. u 11:49

U TRI Kovid odeljenja Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, prema jutrošnjem preseku, hospitalizovana su 44 pacijenta. Od njih 44 u toj njenoj „crvenoj“ zoni, dva su priključena na respiratore sa visokim protokom kiseonika, takozvane „high-flow“ aparate.

У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 44 ОСОБА: Епидемијолошка ситуација у Рудничко-таковском крају

Foto: M. B.

Od početka epidemije u martu 2020. ukupno zaraženo 2.701, a preminulo 103.

- Po 16 ih je smešteno na Grudnom i Internom odeljenju, 12 na Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima njih 37, negativan četvoro, troje čeka rezultate testiranja. U protekla 24 sata, otpustili smo kući šest pacijenata, primili na lečenje dva pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora ove bolnice.

Poslednji zvanično saopšteni broj ovdašnjih novozaraženih korona virusom je 37, dok novi dnevni podaci tek slede. Po računici milanovačkog Doma zdravlja, ukupan broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije je 2.641, od kojih je 1.114 izlečeno. U Kovid ambulantama ovog Doma broj osoba, pregledanih sa sumnjom na tu zarazu, se ne smanjuje, danima je veći od 200.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.641 lice, uz nažalost 98 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba