MERE SMANJILE OBOLJEVANJE KOD MLADIH: Epidemiološka situacija u Vranju i dalje vanredna

J. Stojković

02. 04. 2021. u 09:54

BROJ dece i mladih kod kojih je potvrđen koronavirus iz dana u dan je sve manji. Nakon prelaska učenika na onlajn nastavu i zatvaranje dva vrtića, prestanka sa radom ugostiteljskih objekata i podignutim nivoom prevencije u trgovinskim obektima epidemiološka situacija u Vranju, prema rečima stručnjaka i dalje je vanredna, ali se brzima prenosa virusa smanjila.

МЕРЕ СМАЊИЛЕ ОБОЉЕВАЊЕ КОД МЛАДИХ: Епидемиолошка ситуација у Врању и даље ванредна

Foto: J.S.

Vrlo je mali broj novoobolele dece i mladih, procentualno najčešće oboleva radno sposobno stanovništvo u okrugu. Zbog broja teških kliničkih slika, ali i broja hospitalizovanih epidemiološka situacija se i dalje ocenjuje kao teška – objašnjava epidemiolog dr Slađan Stanković.

Dozu optimizma uliva podatak da je poslednjih desetak dana broj obolelih u odnosu na testirane pao na oko 30 procenata. Epidemiolog Stanković smatra da je to rezultat poštovanja mera ali i vakcinacije.U Vranju je evidentan manji broj obolelih, više nisu u pitanju trocifreni brojevi što ne bi moglo da se kaže za Bosilegrad, Bujanovac i Preševo, gde se beleži blagi rast. Smanjen je broj porodičnih epidemija kao i epidemila u kolektivima  – kaže Stanković.

U tri kovid bolnice u Vranju u toku jučerašnjeg dana bilo je hospitalizovano ukupno 167 pacijenata, od kojih je 88 bilo na kiseoniku. Svega par bolničkih postelja je slobodno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri