PRITISAK SVE SNAŽNIJI: Svakodnevno raste broj kovid pacijenata u kraljevačkoj bolnici

G. ĆIROVIĆ

31. 03. 2021. u 13:19

I DALjE plaćamo ceh nedisciplini i neodgovornom ponašanju, poručuje dr Milan Parezanović.

ПРИТИСАК СВЕ СНАЖНИЈИ: Свакодневно расте број ковид пацијената у краљевачкој болници

FOTO: G. Šljivić

U Opštoj bolnici „Studenica“ hospitalizovano je 83 kovid pacijenata, desetoro više nego prethodnog dana, a tokom minulih 24 sata preminuo je jedan pacijent. Na Odeljenju intenizivne nege je zbrinuto 14 pacijenata, od kojih je troje na repiratoru. Sve su to teški i veoma teški bolesnici, proseka starosti oko 73 godine, a imamo i nekoliko mlađih sa progresijom bolesti.

Ovo je u najkraćim crtama raport iz kraljevačke kovid bolnice koji je ovdašnjim medijima saopštio dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja i pomoćnik direktora za internistički sektor.

- Pod velikim smo pritiskom, dnevni broj pregleda u ambulanti kreće se oko 200, uz visoku frekvenciju prijema i otpusta. Izmestićemo Odeljenja neurologije, psihijatrije i pneumofiziologije kako bi dobili još 50 mesta za kovid režim – naglasio je dr Parezanović dodajući da je zbog infekcije ukupno 31 zdravstveni radnik ove ustanove trenutno van stroja.

U gradu na Ibru je za nešto više od mesec dana registrovano oko 5.000 novoobolelih što je, po njegovim rečima, posledica nediscipline i neodgovornog ponašanja.

- Pa, uprkos zabrani jedno vreme su radili ugostiteljski objekti sa velikim brojem gostiju!? Tako se epidemija proširila i na čitave porodice koje su praktično postale žarišta – istakao je dr Parezanović. - U Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji ima nekoliko zaraženih sa lakšim kliničkim slikama, ali moramo da pratimo stanje s obzirom na njihove godine i komorbiditete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024