NOVI SKOK BROJA ZARAŽENIH: U Pirotskom okrugu registrovano još 83 novozaraženih

V.Ć.

30. 03. 2021. u 19:44

U ODNOSU na jučerašnji presek broja zaraženih, na području Pirotskog okruga beleži se nagli skok broja zaraženih. Juče ih je bilo 53, a danas je čak 83 osoba pozitivnih na kovid. Na testiranje je poslato 47 sumnjivih briseva.

НОВИ СКОК БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Пиротском округу регистровано још 83 новозаражених

Foto: V.Ć

Od početka inumizacije na području okruga, vakcinisano je 16.839 osoba, a drugu dozu primilo je 13.249 osoba. Prema podacima koje saopštava ZZJZ u Pirotu, od posledica zaraze preminule su dve osobe iz Pirota, a od početka epidemije 186. U kovid ambulanti do danas u 14 časova pregledano je 248 građana. Mera kućne izolacije naložena je za 121 , a ukinuta za 58 osoba. U Opštoj bolnici u Pirotu, u kovid jedinici trenutno se leči 48 pacijenata, do kojih je 23 iz Pirota, 12 iz Dimitrovgrada, 9 iz Bele Palanke i 4 osobe iz Babušnice.

Epidemiolozi Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ u Pirotu, procenjuju da je epidemijska situacija na području okruga nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu i pozivaju građane na masovnu imunizaciju i poštovanje svih preventivnih mera kako bi se epidemija držala pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024