SVE VIŠE ZARAŽENIH: U Pirotskom okrugu pogoršanje epidemijske situacije

V. ĆIRIĆ

02. 03. 2021. u 20:03

NA području Pirotskog okruga, prema današnjim podacima broj novozaraženih kovidom je 29 građana, što je gotovo duplo više u odnosu na juče, kada ih je bilo 16.

СВЕ ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ: У Пиротском округу погоршање епидемијске ситуације

Foto: V: Ć.

Najviše novozaraženih je u Pirotu, čak 19, zatim sledi Bela Palanka sa 6, Babušnica sa 4 i Dimitrovgrad u kome je registrovano 3 novozaraženih osoba. U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu, poslato je 24 brisa sumnjivih na kovid 19.

Uz ove podatke Centra za prevenciju i kontrolu bolesi, pirotski ZZJZ dodaje da je od početka epidemije preminulo 164 osoba, a najviše ih je bilo, čak 135 od 28. novembra prošle godine do danas. U kovid ambulti obavljeno je 146 prvih i drugih pregleda, a na kovid odeljenjima pirotske OB trenutno se leči 16 pacijenata. Danas je za 49 građana naložena mera kućne izolacije, dok je te mere oslobođeno 12 osoba.

U poslednjih sedam dana registruju se pojedinani slučajevi zaraze među učenicima i zaposlenih u školama, kao i učenici i profesori u kućnoj izolaciji zbog pozitivnih članbova porodice.

Pošto je epidemijska situacija nesigurna sa tendencijom pogoršanja, neophodno je da sve škole dosledno sprovode mere za suzbijanje kovid infekcije-kažu u ZZJZ u Pirotu i ocenjuju da je epidemijska situacija u okrugu nesigurna sa tendencijom pogoršanja, zbog čega je neophodno poštovanje svih preventivnih mera i odziv masovnoj vakcinaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!