ZA TRI DANA 57 NOVOOBOLELIH: U opštini Negotin četiri osobe preminule od posledica virusa korona - Među zaraženim i četvoro dece

S.M.J.

29. 03. 2021. u 15:50

PREMA poslednjim podacima iz Zdravstvenog centra Negotin u poslednja tri dana od 158 testiranih, prisustvo virusa korona potvrđeno je kod 57 osoba, među kojima i kod četvoro dece od jedne do 17 godina.

ЗА ТРИ ДАНА 57 НОВООБОЛЕЛИХ: У општини Неготин четири особе преминуле од последица вируса корона - Међу зараженим и четворо деце

Foto: S.M.J.

Na virus korona pozitivno je 30 žena od 34 do 87 godina starosti, kao 27 osoba muškog pola do 83 godine starosti, od kojih najmađi imaju jednu i tri godine.

U ova 72 sata na kovid odeljenjima negotinske bolnice na kojima se trenutno leči 39 pacijenata, preminulo je četvoro ljudi. U bolnicu je primljeno 12 osoba, a otpušteno isto toliko, dok su u Kovid bolnicu Kruševac na dalje lečenje transportovana četiri pacijenta, a u sokobanjsku Bolnicu za plućne bolesti “Ozren” , koja je od nedavno ponovo u kovid režimu, jedna osoba.
U kovid ambulanti su obavljena 154 pregleda, od kojih 87 prvih, a u pedijatrijskoj kovid ambulanti je pregledano 25 deteta predškolskog i školskog uzrasta.
Od početka marta u opštini Negotin virus korona laboratorijski je potvrđen kod 694 osobe, od kojih samo u poslednje dve nedelje 376.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)