ZA TRI DANA SEDAM PREMINULIH: Težak period za zaposlene u leskovačkoj kovid bolnici

I.M.

29. 03. 2021. u 15:03

U LESKOVAČKOJ kovid bolnici umrle su još tri osobe, a u poslednja tri dana, uprkos naporima lekara, bitku sa virusom korona izgubilo je ukupno sedmoro pacijenata.

ЗА ТРИ ДАНА СЕДАМ ПРЕМИНУЛИХ: Тежак период за запослене у лесковачкој ковид болници

Foto I. Mitić

U poslednja 24 časa umrle su tri pacijentkinje. Bitku sa opakim virusom izgubile su žene iz Turekovca, sela u okolini Leskovca, odnosno iz Vranja i Lebana, stare 51, 84 i 86 godina.

U nedelju su preminuli pacijenti iz Leskovca i Bojnika, stari 65 i 70 godina, kao i šezdesetosmogodišnja pacijentkinja iz Turekovca, dok je u subotu zabeležen jedan smrtni ishod zbog opake zaraze i to kod Leskovčanke, stare 75 godina.

Trenutno je hospitalizovano 175 ljudi. Pet osoba je na respiratoru. Jedna je intubirana, a četiri se nalaze na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Na bolničkom lečenju su 133 osobe iz Leskovca, 16 iz Vlasotinca, 15 iz Lebana, po pet iz Medveđe i Bojnika i jedna iz Crne Trave.

U poslednja 24 časa kovid bolnica u Leskovcu imala je 18 prijema i pet otpusta. Dva pacijenta upućena su u Kovid centar u Kruševcu, a jedan u Univerzitetski klinički centar u Nišu. Tokom vikenda u kruševački Kovid centar upućeno je 10 pacijenata. Primljeno je 39 novoobolelih, dok je 40 pacijenata otpušteno kućama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)