ONI SU DALI ŽIVOTE U BORBI PROTIV NATO AGRESIJE: Položeni venci i cveće na spomen-obeležje palim borcima u Paraćinu

Z. RAŠIĆ

24. 03. 2021. u 18:21

SA teritorije opštine Paraćin u NATO bombardovanju tadašnje SRJ 1999. godine poginula su četvorica junaka, dva pripadnika Vojske Jugoslavije i dvojica pripadnika MUP-a, podsetio je Zoran Pavlović, predsednik Udruženja boraca otadžbinskih ratova te opštine (UBOR) prilikom današnjeg obeležavanja dana sećanja na početak NATO agresije pre 22 godine.

ОНИ СУ ДАЛИ ЖИВОТЕ У БОРБИ ПРОТИВ НАТО АГРЕСИЈЕ: Положени венци и цвеће на спомен-обележје палим борцима у Параћину

Foto:UBOR Paraćin

Kao i svake godine 24. marta, položeni su venci i cveće na spomen-obeležje stradalima u ratovima od 1990. do 1999. u parku kod srednjih škola, a učinili su to, osim predstavnika UBOR-a, Opštine i građana, još delegacije „Kola srpskih sestara“, Udruženja vojnih penzionera i Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1918. godine.

Poginuli su potpukovnik Života Đurić, pilot, vojnik Bojan Miletić i pripadnici policije Žarko Krstić i Srđan Stojković.

Foto:UBOR Paraćin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEMORIJALNI ODBOJKAŠKI TURNIR: Sećanje na Vlasotinčanina Dušana Krstića