DUPLO VIŠE OBOLELIH: Dramatičan porast rboja novozaraženih u Pirotskom okrugu

V. ĆIRIĆ

23. 03. 2021. u 16:33

ZZJZ u Pirotu, danas je registrovao još 101 novozaraženog građanina, što je duplo više u odnosu na jučerašnje stanje.

ДУПЛО ВИШЕ ОБОЛЕЛИХ: Драматичан пораст рбоја новозаражених у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

U Pirotu ih je 28, u Dimitrovgradu čak 37, Beloj Palanci 35 i u Babušnici 1 osoba, ali je jedna i preminula. Danas je na testiranje poslato još 25 sumnjivih briseva, a rezulatati se očekuju sutra.

Od početka epidemije na području okruga kovid je laboratoriski potvrđen kod 4.310 osoba, a bitku sa zarazom izgubila je 181 osoba. Danas je naložena mera kućne izolacije za 163, a ukinuta za 42 osobe. Drastično je povečan i broj pregleda u kovid amulanti u Pirotu gde je bilo 245 pregleda, od kojih je 89 prvih, a 156 kontrolnih pregleda. U Opštoj bolnici u Pirotu trenutno je na lečenju 42 pacijenta.

Kada je reč o imunizaciji, do sada je u okrugu vakcinisano 16.427 osoba, a obe doze primilo je 12.042 građana. Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuju da je epidemijska situacija u okrugu nepovoljna sa tendencijom prelaska u vanrednu. Intenzitet prenošenja virusa u populaciji je visok. Neophodno je da doslednim sprovođenjem mera za suzbijanje kovid infekcije i vakcinacijom epidemijsku situaciju držimo pod kontrolom-kažu u ZZJZ u Pirotu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!