POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: U Zapadnobačkom okrugu obolelo 850 osoba, na bolničkom lečenju 28 pacijenata

J. Bekić

10. 03. 2021. u 19:23

PREMA poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Somboru, na podrčju Zapadnobačkog okruga je pogoršana epidemiološka situacija.

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА: У Западнобачком округу оболело 850 особа, на болничком лечењу 28 пацијената

Foto: J. B.

Kako saznajemo, klinička slika pacijenata je nešto teža nego u odnosu na prethodni period, i ranije se razvijaju upale pluća. Trenutno u tri opštine i gradu Somboru inma 850 obolelih od korona virusa. Prema rečima dr Gordane Cvetić,epidemiologa u ovdašnjem Zavodu za Javno zdravlje, proces imunizacije završilo je 11.696 građana u okrugu, a za oko 20 odsto je povećan broj pregleda u Kovid ambulantama.

Foto: J. B.

Ona dodaje da su u Somboru obolela 192 pacijenta od korone, u Apatinu 83, u Kuli je pogoršanje veliko i tamo ima 480 aktivnih slučajeva, dok su u opštini Odžacii nficirane 102 osobe.U Kovid odeljenju Opšte bolnice „Dr Radivoj Simnović“ trenutno se leči 28 pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.

Foto: J. B.

- U planu je da se vakciniše oko 200 nepokretnih građana. Ukupan broj aplikovanih doza od strane Doma zdravlja u Somboru i Opšte bolnice je 18.783, a ukupno je obe doze primilo 6.569 građana u Somboru, dok drugu dozu čeka 5.792 građana. Protekle nedelje smo testirali 235 građana u kovid ambulanti, pozitivnih na koronu bilo je 57, a u bolnicu smo uputili 57 građana- kaže dr Zdravko Hlodik, koordinator za masovnu imunizaciju u Somboru.

Ovde su građanima na raspolaganju sve vakcine od Sinofarma, do Fajzera, Sputnjika i Astra Z. Za građane koji se prijave preko portala E-uprava na raspolaganju su vakcine sva četiri proizvođača. Imunizacija u Gradskoj hali „Mostonga“ se odvija u dve smene i po spiskovima koju dobiju od e-Uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest