EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BORSKOM OKRUGU: 50 novoinficiranih virusom korona

S. M. J.

10. 03. 2021. u 16:21

NA teritoriji Borskog okruga raste broj inficiranih korona virusom.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: 50 новоинфицираних вирусом корона

Foto: S. M. Jovanović

Najviše ih je u opštini Negotin gde je za prvih devet dana marta laboratorijski potvrđeno 215 kovid slučajeva. U ovoj opštini je nakon relativno mirnog januara sa 139 sluzčajeva kovida u februaru evidentirano 269 obolelih, a trend povećanja se nastavio i u martu.

U poslednja 24 časa pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona laboratorijski je potvrđen kod 24 osobe. Od 70 antigenskih i sedam PCR testova pozitivan uzorak na kovid evidentiran je kod 15 osoba ženskog pola od koje najmlađe imaju tri i 16 godina, a ostale od 23 do 82 godine, kao i kod devetorice muškaraca od 24 do 83 godine. Kako se navodi u izveštaju Zdravstvenog centra Negotin u kovid ambulanti je 9. marta obavljeno 65 pregleda, od kojih 45 prvih, a 20 kontrolnih. U bolnici na sva tri kovid odeljenja zbrinuto je ukupno 37 pacijenata, a samo tokom jučerašnjeg dana primljeno je njih sedmoro. Dva pacijenta su puštena na kućno lečenje a dva poslata u ustanove tercijarnog tipa.

U Boru je zabeleženo 20 novih slučajeva kovida, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada je 190. U Opštoj bolnici na kovid odeljenjima zbrinuta su 23 pacijenta, od kojih je 21 pozitivan na virus korona.

U opštini Kladovo, prema podacima Zdravstvenog centra, razaženo je pet osoba, a trenutno ih je 55 aktivnih. Virus korona potvrđen je u Majdanpek samo kod jedne od 27 testiranih osoba. U ovoj opštini je i najmanji broj aktivno pozitivnih na korona virus, 37. Zbog teže kliničke slike na lečenju u tercijarnim ustanovama su tri pacijenta, a u izolaciji je 78 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna