BROJ OBOLELIH PONOVO RASTE: Epidemiološka situacija u svilajnačkoj opštini

Z. Gligorijević

09. 03. 2021. u 13:18

POSLEDNjIH nekoliko dana broj novoobolelih od Kovida 19 u svilajnačkoj opštini raste iz dana u dan.

БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ПОНОВО РАСТЕ: Епидемиолошка ситуација у свилајначкој општини

Foto: Z.G.

U poslednja 24 sata u Domu zdravlja u Svilajncu registrovano je 8 pozitivnih, dok su, na primer, 5. marta bila registrovana samo 2 pacijenta.

Od početka epidemije, proglašene 16, marta, registrovano je 1.276 pacijenata, izlečeno je 1.155, u kućnoj izolaciji su 63 lica, a na bolničkom lečenju je 10 osoba. Preminulo je 40 pacijenata.

U prijemno-trijažnoj ambuanti Doma zdravlja juče je pregledana su 47 pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)