IZABRAN NAČELNIK PRIJEPOLJA: Miodrag Ćubić u narednih pet godina prvi čovek Opštinske uprave

A.Rovčanin

08. 03. 2021. u 14:03

OPŠTINSKO veće, nakon sprovedenog konkursa imenovalo je na period od pet godina Miodraga Ćubića za načelnika Opštinske uprave Prijepolje. Pre ove dužnosti Ćubić je radio kao rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, opštu upravu i zajedničke poslove.

ИЗАБРАН НАЧЕЛНИК ПРИЈЕПОЉА: Миодраг Ћубић у наредних пет година први човек Општинске управе

Foto: A.Rovčanin

Takođe, on je dva puta na period od po tri meseca imenovan od strane Opštinskog veća za vd načelnika.

Za relativno kratak period koliko se nalazio na mestu vd načelnika, Ćubić je uveo red u opštinskim službama, i po oceni mnogih Prijepoljaca opravdao poverenje koje mu je posle izbora ukazano.

- Tokom minulih šest meseci, uz pomoć opštinskog rukovodstva, Ćubić je preduzeo brojne aktivnosti u cilju unapređenja administrativne efikasnosti, reforme socijalne zaštite, evidencije opštinske imovine, na planu inkluzivnog obrazovanja, smeštaja opštinske arhive. Resursi kojima raspolaže lokalna samouprava, u poslednjih pola godine, znatno se racionalnije koriste, izvršena je reforma lokalnih finansija i uspostavljena bolja koordinacija i kontrole izvršenja komunalnih delatnosti – kazao je prvi čovek opštine Vladimir Babić, obrazlažući odluku o postavljanju Miodraga Ćubića za načelnika Opštinske uprave.

U prvoj izjavi medijima, Ćubić se zahvalio na podršci, članovima Opštinskog veća i naveo da će nastaviti i dalje vredno da radi striktno poštujući zakon.

Na konkursu za izbor načelnika Opštinske uprave stigle su četiri prijave, međutim posle izvršenih provera, na sednici Opštinskog veća jednoglasno je doneta odluka da Miodrag Ćubić bude imenovan na tu funkciju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati