NOVI SAD DOBIJA JOŠ JEDNU BOLNICU: Gradonačelnik Vučević otkrio moguću lokaciju

Z. GRUMIĆ

05. 03. 2021. u 13:30

НОВИ САД ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДНУ БОЛНИЦУ: Градоначелник Вучевић открио могућу локацију

Foto Ž. Knežević

ZA izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu, sa 400 do 500 ležajeva, predložene su lokacije na Mišeluku i na Bulevaru Evrope, izjavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević, napominjući da će to biti ne privremena nego trajna zdravstvena ustanova te vrste, koja ubuduće ostaje u zdravstvenom sistemu grada, pokrajine i države Srbije.

Pre početka izgradnje treće domaće kovid bolnice, projekta kojeg je ovih dana najavio predsednik Aleksandar Vučić, trebalo bi da Grad pronađe lokaciju i da je urbanistički i komunalno uredi.

- Time dobijamo kapacitete koji će na „pokriti“ nedostatak gradske, odnosno opšte bolnice u Novom Sadu – rekao je Vučević novinarima i dodao da bi ta nova bolnica bila deo sistema državnog zdravstva.

U predstojećem periodu Grad bi trebalo da od Ministarstva zdravlja dobije neophodne parametre, kada je reč o kapacitetu, kvalitetu te investicije, optimizaciji rokova i drug.

- Od te dve lokacije, koje su predložili urbanisti, meni lično je atraktivnija ona na Mišeluku, ali joj je nedostatak to što ima manje izgrađene infrastrukture u odnosu na Bulevar Evrope. Videćemo i zajedno proceniti – rekao je gradonačelnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ja

05.03.2021. 14:27

Kad otvarate limanski dom zdravlja? Zatvorili ste ga kad je počela epidemija, ko će za to da odgovara? Ljudi koji boluju od nekovid bolesti nemaju gde da se leče nego samo kod privatnika. Je l' to budući zdravstveni sistem Srbije?