NOVI SAD DOBIJA JOŠ JEDNU BOLNICU: Gradonačelnik Vučević otkrio moguću lokaciju

Z. GRUMIĆ

05. 03. 2021. u 13:30

ZA izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu, sa 400 do 500 ležajeva, predložene su lokacije na Mišeluku i na Bulevaru Evrope, izjavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević, napominjući da će to biti ne privremena nego trajna zdravstvena ustanova te vrste, koja ubuduće ostaje u zdravstvenom sistemu grada, pokrajine i države Srbije.

НОВИ САД ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДНУ БОЛНИЦУ: Градоначелник Вучевић открио могућу локацију

Foto Ž. Knežević

Pre početka izgradnje treće domaće kovid bolnice, projekta kojeg je ovih dana najavio predsednik Aleksandar Vučić, trebalo bi da Grad pronađe lokaciju i da je urbanistički i komunalno uredi.

- Time dobijamo kapacitete koji će na „pokriti“ nedostatak gradske, odnosno opšte bolnice u Novom Sadu – rekao je Vučević novinarima i dodao da bi ta nova bolnica bila deo sistema državnog zdravstva.

U predstojećem periodu Grad bi trebalo da od Ministarstva zdravlja dobije neophodne parametre, kada je reč o kapacitetu, kvalitetu te investicije, optimizaciji rokova i drug.

- Od te dve lokacije, koje su predložili urbanisti, meni lično je atraktivnija ona na Mišeluku, ali joj je nedostatak to što ima manje izgrađene infrastrukture u odnosu na Bulevar Evrope. Videćemo i zajedno proceniti – rekao je gradonačelnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma