IZGRAĐEN JOŠ JEDAN NADVOŽNJAK U NOVOM SADU: Ponovo otvoren saobraćaj u Temerinskoj ulici (FOTO)

Z. G.

26. 02. 2021. u 16:36

ИЗГРАЂЕН ЈОШ ЈЕДАН НАДВОЖЊАК У НОВОМ САДУ: Поново отворен саобраћај у Темеринској улици (ФОТО)

Foto: N. Karlić

SAOBRAĆAJ u Temerinskoj ulici u Novom Sadu ponovo je pušten danas u 15 časova, posle skoro četiri meseca koliko su trajali radovi u okviru druge faze izgradnje nadvožnjaka pruge Beograd–Stara Pazova–Subotica–državna granica, koji se nalazi iznad državnog puta.

Otvaranjem te vrlo prometne saobraćajnice biće znatno smanjene saobraćajne gužve u okolnim ulicama, posebno u jutarnjim i popodnevnim špicevima.

- Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije je investitor na projektu “Rekonstrukcija, modernizacija i izgradnja dvokolosečne pruge Beograd-Stara Pazova-Novi Sad-Subotica - državna granica, deonica Stara Pazova-Novi Sad” a izvođač radova je ruski „RŽD Internešnl”, koji je obezbedio sve potrebne uslove za uspostavljanje prvobitnog režima saobraćaja u toj ulici – saopšreno je iz Infrastrukture železnica Srbije.

Foto: N. Karlić

 

Ranije ovog meseca završeni su radovi na izgradnji novog nadvožnjaka i u Venizelosovoj ulici u Novom Sadu, u okviru izgradnje te pruge za velike brzine.

Radovi su trajali šest meseci. Postojeći nadvožnjak je bio srušen a na njegovom mestu izgrađen je novi, dužine 30 metara.

Umesto jednog koloseka na novom nadvožnjaku buduće pruge za velike brzine biće dva koloseka.

Foto: N. Karlić

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)