PRIJEM ZA DR SRĐANA STEVANOVIĆA: Specijalista infektologije svečano dočekan u Gradskoj kući u Zrenjaninu

B.G.

24. 02. 2021. u 13:57

DOBITNIK Zlatne medalje Srbije, za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid 19, specijalista infektologije zrenjaninske bolnice, dr Srđan Stevanović, prisustvovao je prijemu u Gradskoj kući u Zrenjaninu, koji je u njegovu čast organizovao gradonačelnik Simo Salapura.

ПРИЈЕМ ЗА ДР СРЂАНА СТЕВАНОВИЋА: Специјалиста инфектологије свечано дочекан у Градској кући у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Dr Stevanoviću je ukazana čast kada je u predsedništvu Republike Srbije primio priznanje na Dan državnosti, čime je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posredno zahvalio i svim zrenjaninskim lekarima koji se su protekle godine nalazili u prvim redovima borbe protiv pandemije.

Dr Stevanović je deset godina zaposlen na infektivnom odeljenju zrenjaninske bolnice, a nakon završenog Medicinskog fakulteta, radio je u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Zrenjanin, a po obavljenoj specijalizaciji infektologije prelazi u Opštu bolnicu "Đorđe Joanović".

PET BOLESNIKA NA RESPIRATORU

  Od pacijenata koji su pozitivni na koronavirus, pet ih je na respiratoru, a slobodnih postelja je 120 i dnevno se obavi između 60 i 70 pregleda, u kontinuitetu.

- Priznanje, zaista nisam očekivao, a ono je za mene velika čast  i motov da nastavim dalje - naglasio je dr Srđan Stevanović, uz napomenu da je protekli period bio  veoma težak i da se neće ponoviti. 

Situacija u Zrenjaninu i okolini, trenutno je mnogo stabilnija, a zaraženih pacijenata, korona virusom, na bolničkom lečenju je 30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024