"VRŠNJACI VRŠNJACIMA" ZA LAKŠE UČENJE: Akcija prikupljanja "pametnih" telefona u Subotici

J.L.

23. 02. 2021. u 12:18

SVI koji imaju očuvane pametne telefone i tablete, a više ih ne koriste, mogu da ih odnesu u Savremenu galeriju u Subotici od utorka do subote u periodu od 10 do 18 časova i tako pomognu učenicima kojima ovi uređaji nedostaju za praćenje nastave.

ВРШЊАЦИ ВРШЊАЦИМА ЗА ЛАКШЕ УЧЕЊЕ: Акција прикупљања паметних телефона у Суботици

Foto: Arhiva

Reč je o akciji "Vršnjaci vršnjacima: onlajn digitalne klupe" čiji je cilj prevazilaženje tehnoloških barijera u nastavi.

U Udruženju građana "Klara i Rosa",  koje pomaže realizaciju akcije,  ističu da je potrebno da telefon ili tablet bude očuvan, da je punjač poželjan, ali ne i obavezan. Telefoni će biti podeljeni preko grupe "Obrok za decu Subotice" koja je u kontaktu sa ugroženim porodicama.

Istraživanje Ministarstva prosvete, na uzorku od 14.715 nastavnika, stručnih saradnika i direktora, pokazalo je da su među glavnim problemima sa kojima su se nastavnici suočavali prilikom realizovanja učenja na daljinu dostupnost resursa i tehnologija učenicima, kao i samim nastavnicima.

Slične podatke pokazalo je i istraživanje Unije srednjoškolaca Srbije, prema kojem 37 odsto srednjoškolaca deli računar sa ukućanima, dok 14,7 odsto njih uopšte nema pristup računaru, uključujući telefone i tablete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri