DEPONIJE NA SVAKOM UGLU: Problemi novosadske "Čistoće" pri odnošenju smeća

S. BAJIĆ

22. 02. 2021. u 09:22

ДЕПОНИЈЕ НА СВАКОМ УГЛУ: Проблеми новосадске Чистоћe при одношењу смећа

Foto JKP "Čistoća"

RADNICI JKP "Čistoća", i pored čestih apela Novosađanima da kućno smeće i krupni otpad odlažu u za to postavljene kontejnere, i dalje kubure sa nagomilanim, neodgovorno i bahato bačenim đubretom na mesta koja nisu za to predviđena.

Ekipe tog komunalnog preduzeća su u prethodnih nekoliko dana uklonile divlje deponije sa čak 12 lokacija u gradu i to na bulevarima patrijarha Pavla, Vojvode Stepe, Cara Lazara, Kralja Petra i ulicama Braće Dronjak, Milana Tepića, Janka Veselinovića, Janka Čmelika i Dušana Danilovića.

- Takođe, naši radnici širom grada zatiču krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera, ali i u kontejnerima, što predstavlja veliki problem u radu naših službi.

Kada u kontejnerima završe građevinski šut, beton, okov nameštaja i drugi čvrsti materijali koje naši radnici ne primete zbog drugog kućnog smeća, oštećuje se hidraulički sistem na kamionima i dolazi do ozbiljnih kvarova. Iako naši sugrađani imaju dobre i zdrave navike, nažalost očigledno i dalje postoje pojedinci koji odlažu otpad nesavesno - kažu u JKP "Čistoća" i pozivaju sugrađane koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da pozovu njihovo preduzeće i rezervišu kontejner za krupni otpad.

JKP "Čistoća" će, kako potvrđuje Danijela Jankov, član nadzornog odbora tog preduzeća, od 3. marta, početi sa akcijom odnošenja baštenskog i krupnog otpada, a raspored po kvartovima i ulicama će objaviti na svom sajtu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)