GRAĐANI KOVINA IZGLASALI: Pioritet izgradnja bazena na Šljunkari, lokalna samouprava već obezbedila novac

J. J. BALjAK

18. 02. 2021. u 14:14

IZGRADNjA zatvorenog poluolimpijskog bazena na jezeru Šljunkara kod Kovina jedan je od pet projekata, koje su prošle godine, putem javne ankete, građani označili kao prioritetne.

ГРАЂАНИ КОВИНА ИЗГЛАСАЛИ: Пиоритет изградња базена на Шљункари, локална самоуправа већ обезбедила новац

Foto: TOO Kovin

Zato je lokalna samouprava u budžetu za ovu godinu izdvojila 100 miliona dinara za realizaciju druge faze tog značajnog projekta, dok je Uprava za kapitalna ulaganja pri Vladi AP Vojvodine obezbedila još 50 miliona.

Nakon prve faze i pripreme terena, ovim sredstvima će u toku ove godine biti izgrađen zatvoreni bazen dimenzija 33x20 metara, sa svim pratećim objektima – kupitilma sa osam mokrih čvorova, tuševima i dvema svlačionicama. Prve plivače bi trebalo da primi već 2022. godine.

Predviđeno je i da se ispred bazena nalazi velika terasa sa pogledom na jezero, koja će leti biti sastavni deo obale, dok će u okruženju biti izgrađeni i tereni za nekoliko sportova.

Sve ovo je samo jedan deo kapitalnog projekta izgradnje „Sportsko-rekreativnog centra Šljunkara“, koji će se prostirati na površini od preko pet hektara, na ovom omiljenom izletištu Kovinaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba