ZNANJEM SLAVIO KRAJ: U ponedeljak sahrana čuvenog lozničkog sudije i intelektualca Milisava Vasića Buđe

V.M.

13. 02. 2021. u 15:35

U LOZNICI je preminuo, posle kraće bolesti, Milisav Vasić Buđa (76), jedan od najuglednijih sudija, advokata i intelektualaca u poslednjih pola veka u Loznici i Podrinju, koji je, do poslednjeg daha, bio nepokolebljivi borac za pravdu i pravdu, znajući da, često, između njih nema znaka jednakosti.

ЗНАЊЕМ СЛАВИО КРАЈ: У понедељак сахрана чувеног лозничког судије и интелектуалца Милисава Васића Буђе

Foto: Porodični album

Posle sjajne karijere sudije krivičara, uplovio je već davne 1987. godine u advokatske vode, gde je, boreći se isljučivo za klijente i njihova prava znanjem i umećem, prezirao sve ono što će se, svih ovih godina, događati u i oko sudnica.

Grad, i njegovi najmiliji, žale ga kao jednog od retkih sudija, koji je, uz pravo, bio veliki poznavalac medicine, sociologije, psihologije i umetnosti od slikarstva do proze i poezije. Mnoge mlađae kolege imali su i te kako šta da nauče od njega.

Bio je vrhunski besednik, divan narator i sjajan regitator dela od Jesenjinovih do Njegoševih, Rakićevi i Dučićević. Iza sebe je ostavio kćerku Miru dva unuka, Jovana i Danila i zeta Željka.

Milisav Vasić biće sahranjen u ponedeljak u 13 časova na Gradskog groblju u Loznici, gde počiva već godinama njegova draga životna saputnica Gordana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije