SASTANAK U LESKOVCU: Razgovor o smanjenju rizika od poplava i drugih elementarnih nepogoda

I.M.

12. 02. 2021. u 13:58

PREDSTAVNICI Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) razgovarali su u petak sa načelnikom Jablaničkom upravnog okruga Milošem Ćirićem, gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i predsednicima ostalih lokalnih samouprava u okrugu o merama koje treba preduzeti kako bi se na ovom području smanjili rizici i štete od poplava i drugih elementarnih nepogoda.

САСТАНАК У ЛЕСКОВЦУ: Разговор о смањењу ризика од поплава и других елементарних непогода

Foto: Gradska uprava

- Tu smo radi planiranja preventive. Da utvrdimo koje su neuralgične tačke i kako da rešimo te probleme i sprečimo posledice koje elementarne nepogode mogu da donesu. Jedan deo rešenja je na lokalnim komunalnim službama, a drugi na republičkim organima koji, kroz kapitalne projekte, treba da doprinesu tom zajedničkom cilju – kazao je Bojan Jocić, državni sekretar u MUP-u Srbije.

Načelnik republičkog Štaba za vanredne situacije Luka Čaušić najavio je ovakve sastanke u svim okruzima Srbije sa ciljem pripreme akcionog plana za rešavanje dugogodišnjih problema.

- Možemo reći da smo kao zemlja dobro pripremljeni da reagujemo u situacijama sa poplavama, ali preventiva je slaba tačka koju pokušavamo da podignemo na mnogo viši nivo – zaključio je Čaušić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U BELEKU, U HLADU BOROVE ŠUME: Veličanstveni hotel iz lanca poznatog po odličnoj usluzi, kvalitetu i bogatim sadržajima