TRGOVINA LJUDIMA - MODERNO ROPSTVO: Radionica i edukacija gimnazijalaca u Paraćinu

Z. RAŠIĆ

10. 02. 2021. u 22:17

KAKO bi se mladi upoznali sa oblicima i načinima prepoznavanja trafikinga, Opštinska organizacija Crvenog krsta u Paraćinu održala je jednu od niza svojih prepoznatljivih radionica, ovoga puta u prostorijama Gimnazije i u saradnji sa tom školom.

ТРГОВИНА ЉУДИМА - МОДЕРНО РОПСТВО: Радионица и едукација гимназијалаца у Параћину

Foto: CK Paraćin

Ovaj program Crveni krst grada na Crnici realizuje već dugo godina preko svojih volontera-edukatora, jer je trgovina ljudima oblik modernog ropstva vrlo prisutan danas. Trgovina ljudima je zloupotreba ljudi, odnosno njihovih osnovnih ljudskih prava, radi sticanja materijalne koristi.

Aleksandra Atanasković iz Crvenog krsta naglašava da prostitucija nije trgovina ljudima, ali seksualno iskorišćavanje druge osobe jeste, a tu ubrajamo takođe radnu eksploataciju, prinudni brak, lažno usvajanje, prinudno prosjačenje, prinudu na vršenje krivičnih dela, pa i trgovinu organima...

Uloga škola u edukaciji đaka da prepoznaju trafiking je velika, pa u ovakvim radionicama pomažu i profesori, dok su edukatori obučeni srednjoškolci, uključujući i one koje je poslala Školska uprava Jagodina.

Današnja radionica je privukla veliku pažnju gimnazijalaca, što se vidi i po njihovom broju.

Foto: CK Paraćin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna