SARADNJA RUSKOG DOMA I ZRENJANINSKE GIMNAZIJE: Gradonačelnik Salapura ugostio delegaciju na čelu sa Olgom Golubevom (FOTO)

B.G.

09. 02. 2021. u 16:11

PREDSTAVNICI Ruskog centra za nauku i kulturu, takozvanog Ruskog doma i Ruske humanitarne misije u Beogradu, bili su gosti Zrenjaninske gimnazije, sa kojima uspešno sarađuju u raznim obrazovnim projektima i aktivnostima.

САРАДЊА РУСКОГ ДОМА И ЗРЕЊАНИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ: Градоначелник Салапура угостио делегацију на челу са Олгом Голубевом (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Sve njih, na čelu sa Olgom Golubevom, načelnicom odeljenja za obrazovanje, u Gradskoj kući u Ztenjaninu, primio je gradonačelnik Simo Salapura, sa svojim saradnicima, a u delegaciji su još bili i Olesja Babenko, zadužena za ruski jezik i obrazovne programe, Branimir Nešić, predstavnik Ruske humanitarne misije, kao i Milan Radaković, direktor Zrenjaninske.gimnazije i profesorka ruskog jezika Irina Ubović.


Načelnica odeljenja za obrazovanje Ruskog doma, Olga Golubeva, uz zahvalnost na srdačnom dočeku, istakla je da Vlada Ruske Federacije godišnje stipendira oko 15 hiljada stranih studenata, da ih je protekle školske godine iz Srbije bilo 122 i da interesovanje za tu vrstu podrške, kao i broj raspoloživih kvota raste iz godine u godinu, uz realnu mogućnost da i studenti iz Zrenjanina budu zastupljeni na fakultetima u Rusiji. 

- Budići studenti se moraju prijaviti i ispuniti određene kriterijume, a prvu lestvicu u izboru vrši upravo Ruski dom u Beogradu. Studiranje u Rusiji ne zahteva bezuslovno znanje ruskog jezika, jer se za one koji dolaze bez tog znanja organizuje učenje tokom prve godine, a takođe, ne postoji ni ograničenje u izboru fakulteta i zanimanja - istakla je Golubeva.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju