IMUNIZACIJA U VALJEVU: Vakcinisano oko 6.000 građana

B. PUZOVIĆ

03. 02. 2021. u 19:37

U VALjEVU je do srede protiv korona virusa vakcinisano oko 6.000 građana, oko 200 zdravstvenih radnika i 30 osoba u dva ovdašnja doma za stare, u kojima je obavljena i revakcinacija “fajzerovim” cepivom.

ИМУНИЗАЦИЈА У ВАЉЕВУ: Вакцинисано око 6.000 грађана

Foto: B. P.

Nije bilo prijavljenih neželjenih reakcija na vakcinu.

Domu zdravlja Valjevo u sredu je isporučeno i prvih 250 doza ruske vakcine “sputnjik pet”, koje će, kako je saopšteno iz ove ustanove, u skladu sa prioritetima biti upotrebljene za imunizaciju zdravstvenih radnika. Služba kućne nege i lečenja Doma zdravlja tokom protekle i ove nedelje obavila je 85 kućnih poseta i 70 osoba vakcinisala protiv korona virusa. Ovoj ustanovi u sredu je preko e-uprave stigao spisak 55 ljudi na gradskom i seoskom području koje treba vakcinisati u kućnim uslovima i to će, kako je najavljeno, biti obavljeno do kraja ove nedelje.

- Revakcinacija građanstva treba da počne 11. februara – kaže viši medicinski tehničar Vladimir Dimitrijević, koordinator vakcinalnog punkta u hotelu “Grand” u Valjevu. - Verovatno, ići će se na svojevrsno rasterećenje u odnosu na vakcinaciju. S obzirom da je prvih dana dnevno vakcinisano izuzetno mnogo ljudi, biće revakcinisano manje osoba od toga po jednom danu, kako bi bilo komfornije i zdravstvenim radnicima i sugrađanima. To omogućava i fleksibilnost primanja kineske revakcine, koje može da bude obavljeno od 21 do 28 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a