NOVI SAD NASTAVLJA NOVČANU POMOĆ PORODICAMA PREMINULIH OD KOVIDA: Zahtevi se podnose nadležnoj gradskoj upravi

Z. G.

02. 02. 2021. u 15:36

GRADSKO veće Novog Sada donelo je Rešenje o dodeli novčane pomoći porodicama građana preminulih od zarazne bolesti Kovid 19, koji su sahranjeni na teritoriji Grada.

НОВИ САД НАСТАВЉА НОВЧАНУ ПОМОЋ ПОРОДИЦАМА ПРЕМИНУЛИХ ОД КОВИДА: Захтеви се подносе надлежној градској управи

Gradska kuća/ Foto: Z. Grumić

Kako je navedeno u saopštenju, zahtev za dodelu te pomoći, u iznosu od 100.000 dinara po preminuloj osobi, član porodice ili drugo lice koje je o svom trošku sahranilo preminulog podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove (Trg slobode 1 ili elektronski: pisarnica@uprava.novisad.rs)

Korisnik uz zahtev prilaže fotokopiju očitane lične karte odnosno raseljeničke legitimacije, izvod iz matične knjige umrlih, fotokopiju kartice tekućeg računa, izvod iz matične knjige umrlih i dokaz da je o svom trošku sahranio preminulo lice, odnosno račun pogrebnih troškova izdat na ime korisnika.

Novčana pomoć biće uplaćena na tekući račun korisnika, na osnovu odgovarajućeg akta Gradske uprave.

Donošenjem ovog rešenja prestalo je da važi ono od 30. aprila 2020. godine a postupci za dodelu novčane pomoći koji su započeti po odredbama ranije važećeg rešenja biće okončani u skladu sa odredbama novog rešenja.

Potrebno je da svi korisnici kojima pomoć nije isplaćena u prethodnom periodu podnesu zahtev sa dokumentacijom propisanom novim rešenjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024