VIŠE OD 500 DOZA DNEVNO: Epidemiološke prilike u lozničkom kraju

V.Mitrić

27. 01. 2021. u 12:08

ВИШЕ ОД 500 ДОЗА ДНЕВНО: Епидемиолошке прилике у лозничком крају

Foto: V. Mitrić

U KOVID ambulanti Doma zdavlja u Loznici broj pregledanih pacijenata je u blagom porastu. Kroz ovdašnje ordinacije prolazi oko 130 ljudi, što je za tridesetak više, nego u prošloj sedmici, ali za oko 170 manje, nego što ih je bilo pre oko mesec dana, rekla nam je dr Branka Krasavac, direktorka te ustanove.

Vakcinacija protiv virusa korona, na osam ovdašnjih punktova, među kojima su i oni u Dragincu, Banji Koviljači i Lešnici, u punom je jeku i kinesku vakcinu svakodnevno primi više od 500 Lozničana.

Prijavio sam se za vakcinaciju u ponedeljak i već u utorak stiglo je obaveštenje da dođem danas da primim ovu, kako bih rekao, vakcinu spasa koju nam je, Bogu hvala, obezbedila naša država -kaže prota Stanko Vasić iz Draginca, koji je primio kinesku vakcinu. žž

Foto: V. Mitrić

 

- Osećam se odlično.LJudi treba da se vakcinišu. Imamo velika iskustva, iz prošlosti, da su vakcine spasile čovečanstvo. Zato svima preporučuje, od srca, da ih prime.

U Opštoj bolnici je, u tri kovid odeljenja, 66 pacijenata, koje posvećeno zbrinjavaju ovdašnje medicinske ekipe lekara, medicinskih sestara i medicinskih tehničara.Najteže obolele upućuju u beogradske klinike i bolnice.MInulih dana nije bilo intubiranih, niti priključenih na respiratore, a u poslednja 24 časa registrovana su četiri pacijenta na resporatoru od kojih je jedan intubiran.

Foto: V. Mitrić

 

Lozničani, koji su, pored ostalog, smešteni u zemunskoj bolnici, skoro listom, ističu zahvalnost i ponos, kako ih, u slobodnom vremenu, posećuje, sokoli i ukazuje svaku pažnju njihov sugrađanin dr Bojan Mitrović,  ugledni lekar zemunske bolnice, čiji su roditelji dr Snežana, kardiolog i dr Čedomir reumatolog, ostavili neizbrisivi trag u lozničkom i srpskom zdravstvu, a njegov brat, dr Aleksandar Saša, je nova „zvezda“ srpske kardiohirurgije u pravom smislu te reči.

Foto: V. Mitrić

 

- Hvala svim takvim lekarima i drugom osoblju, iz sve snage šaljem im blagoslov na radu, trudu i ljubavi na današnji Savindan, hvala i njihovim roditeljima što su ih tako vaspiutali i profesorima i starijim kolegama, koji su ih, uz struku, usmeravali da budu lekari i duše i tela - kaže episkop šabački Lavrentije, koji je, pre nedelju dana, na Torlaku primio vakcinu protiv korona virusa, a, rođen je na ovaj veliki svetac, u Bogoštici, kod Krupnja, pre 86 godina, kao blizanac, sa bratom Savom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)