VIŠE OD 500 DOZA DNEVNO: Epidemiološke prilike u lozničkom kraju

V.Mitrić

27. 01. 2021. u 12:08

U KOVID ambulanti Doma zdavlja u Loznici broj pregledanih pacijenata je u blagom porastu. Kroz ovdašnje ordinacije prolazi oko 130 ljudi, što je za tridesetak više, nego u prošloj sedmici, ali za oko 170 manje, nego što ih je bilo pre oko mesec dana, rekla nam je dr Branka Krasavac, direktorka te ustanove.

ВИШЕ ОД 500 ДОЗА ДНЕВНО: Епидемиолошке прилике у лозничком крају

Foto: V. Mitrić

Vakcinacija protiv virusa korona, na osam ovdašnjih punktova, među kojima su i oni u Dragincu, Banji Koviljači i Lešnici, u punom je jeku i kinesku vakcinu svakodnevno primi više od 500 Lozničana.

Prijavio sam se za vakcinaciju u ponedeljak i već u utorak stiglo je obaveštenje da dođem danas da primim ovu, kako bih rekao, vakcinu spasa koju nam je, Bogu hvala, obezbedila naša država -kaže prota Stanko Vasić iz Draginca, koji je primio kinesku vakcinu. žž

Foto: V. Mitrić

 

- Osećam se odlično.Ljudi treba da se vakcinišu. Imamo velika iskustva, iz prošlosti, da su vakcine spasile čovečanstvo. Zato svima preporučuje, od srca, da ih prime.

U Opštoj bolnici je, u tri kovid odeljenja, 66 pacijenata, koje posvećeno zbrinjavaju ovdašnje medicinske ekipe lekara, medicinskih sestara i medicinskih tehničara.Najteže obolele upućuju u beogradske klinike i bolnice.MInulih dana nije bilo intubiranih, niti priključenih na respiratore, a u poslednja 24 časa registrovana su četiri pacijenta na resporatoru od kojih je jedan intubiran.

Foto: V. Mitrić

 

Lozničani, koji su, pored ostalog, smešteni u zemunskoj bolnici, skoro listom, ističu zahvalnost i ponos, kako ih, u slobodnom vremenu, posećuje, sokoli i ukazuje svaku pažnju njihov sugrađanin dr Bojan Mitrović,  ugledni lekar zemunske bolnice, čiji su roditelji dr Snežana, kardiolog i dr Čedomir reumatolog, ostavili neizbrisivi trag u lozničkom i srpskom zdravstvu, a njegov brat, dr Aleksandar Saša, je nova „zvezda“ srpske kardiohirurgije u pravom smislu te reči.

Foto: V. Mitrić

 

- Hvala svim takvim lekarima i drugom osoblju, iz sve snage šaljem im blagoslov na radu, trudu i ljubavi na današnji Savindan, hvala i njihovim roditeljima što su ih tako vaspiutali i profesorima i starijim kolegama, koji su ih, uz struku, usmeravali da budu lekari i duše i tela - kaže episkop šabački Lavrentije, koji je, pre nedelju dana, na Torlaku primio vakcinu protiv korona virusa, a, rođen je na ovaj veliki svetac, u Bogoštici, kod Krupnja, pre 86 godina, kao blizanac, sa bratom Savom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)