GRADONAČELNIK BUDNO MOTRI: Imunizacija u Loznici za „čistu desetku“, ocena je Štaba za vandredne situacije

V.M.

21. 01. 2021. u 15:46

SHODNO uputstvima koja su iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu prosleđena svim gradovima i opštinama u Loznici je tokom prva dva dana imunizacije vakcinisano više od 460 građana.

ГРАДОНАЧЕЛНИК БУДНО МОТРИ: Имунизација у Лозници за „чисту десетку“, оцена је Штаба за вандредне ситуације

Foto: V.Mitrić

Svima je omogućeno da brzo, lako i jednostavno iskažu svoju zainteresovanost za zaštitu protiv zarazne bolesti Kovid 19, rekao nam je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, koji pomno prati sprovođenje ovog važnog posla.

Rukovodstvo grada i Gradski štab za vanredne situacije su u neprekidnoj komunikaciji sa rukovodstvom zdravstvenih ustanova a naročito, Domom zdravlja, kao nosiocem posla imunizacije u Loznici, gde je organizacija odlična kao i pružanje usluga sugrađanima.

Od juče imunizacija se, osim u Domu zdravlja u Loznici, odvija u ambulanti Medicine rada na Gradilištu kao i u ambulantama u Banji Koviljači, Dragincu u Lešnici.

-Sve ambulatne su simetrično raspoređena da, što bolje, pokriju čitav kraj. Ipak, ukoliko se pokaže da potencijali Doma zdravlja nisu dovoljni da se sprovede imunizacija bez problema, u skladu sa uputstvima vlade i ministarstva, grad Loznica je spreman da organizuje punktove za još masovniju imunizaciju. Kao objekat koji se razmatra za te potrebe je Vukov dom kulture koji se nalazi u centru grada. Postignut je preliminarni dogovor sa Opštom bolnicom u Loznici kada su u pitanju kadrovski kapaciteti za dalju imunizaciju građana- kaže gradonačelnik Petrović.

U toku trećeg dana u Loznici će biti vakcinisano 259 sugrađana koji su iskazali zainteresovanost za imunizaciju protiv Kovida 19, pa se procenjuje da će do kraja sedmice ta brojka premašiti hiljadu građana koji su, pored primene svih mera na suzbijanju epidemije, zaštićeni i vakcinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)