SNIMAK SLAVLJA KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Kršili mere na dočeku Srpske nove godine, policija demantovala navode o „prekidanju krsne slave“

S.B.

15. 01. 2021. u 15:49

POLICIJSKA uprava Kruševac, oglasila se popodne povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama i kako se navodi, laži da "Vulinova policija prekida čoveku krsnu slavu", rečima da su policijski službenici 14. janura posle ponoći u Novom selu reagovali u skladu sa zakonom po prijavi građana za remećenje javnog reda.

СНИМАК СЛАВЉА КРУЖИ ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Кршили мере на дочеку Српске нове године, полиција демантовала наводе о  „прекидању крсне славе“

Foto: Printskrin

- Policija je reagovala po prijavi osobe koja se žalila da se iz kuće osumnjičenih D.R. i N.R. čuje glasana muzika i da pucaju iz pištolja-navode u kruševačkoj policiji.

- Nije bilo u pitanju obeležavanje krsne slave, već proslava srpske Nove godine.Po izlasku na lice mesta, u kući, suprotno propisanim epidemiološkim merama,policija je zatekla 12 osoba, od kojih su četvorica muzičari koji su svirali i upozorila prisutne na remećenje javnog reda i mira. Tom prilikom, osumnjičeni D.R. i N.R. napali su dvojicu policijskih službenika i naneli im lake telesne povrede.


Kako se navodi dalje, policija je protiv dvojice osumnjičenih, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati, po nalogu nadležnog tužioca, podnela krivične prijave zbog postojanje osnova sumnje da su počinili krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, dok je komunalna policija preduzela mere po osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.U saopštenju PU Kruševac se „mole svi mediji da ne objavljuju lažne vesti i da se ne trude da lažima naškode policiji“.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)