ZA TRI DANA ROĐENO OSAM BEBA: Prvih dana Nove godine veselo u subotičkom porodilištu

J.L.

04. 01. 2021. u 17:06

PRVOG dana Nove godine u porodilištu Opšte bolnice u Subotici rođene su tri bebe - devojčica i dva dečaka. Narednog dana na svet je došla još jedna devojčica, a 3. januara čak četiri dečaka.

ЗА ТРИ ДАНА РОЂЕНО ОСАМ БЕБА: Првих дана Нове године весело у суботичком породилишту

Foto: EPA

Kako saznajemo sa Odeljenja neonatologije Opšte bolnice Subotica, prva je na svet došla devojčica iz porodice Đorđioski, teška 3370 grama i dugačka 51 centimetar, koja se rodila 1. januara u 6:40 časova. U narednih nekoliko časova, prvorođenoj devojčici u 2021. godini pridružila su se još dva dečaka, prvi iz porodice Stantić, težak 3550 grama i dugačak 50 centimetara, a potom dečak iz porodice Lilić, težak 3360 grama i dugačak 51 centimetar.

- Svi porođaji su prošli bez problema. Prve dve bebe su već otišle kući tokom jučerašnjeg dana, a na Odeljenju je još jedino beba iz porodice Lilić, čija majka se porodila carskim rezom. Ukoliko sve bude bilo u redu, oni će sutra ili prekosutra ići kući - kažu u subotičkom porodilištu.

U odnosu na 2019. godinu, kada je na Odeljenju neonatologije Opšte bolnice Subotica rođeno 1380 beba, tokom prošle godine na svet je došlo 1324 mališana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEMORIJALNI ODBOJKAŠKI TURNIR: Sećanje na Vlasotinčanina Dušana Krstića