ŽIVOT UZ ATLETIKU: Poručnik VS Goran Čegar dobitnik Spartakove nagrade za 2020. godinu

S. BAJIĆ

04. 01. 2021. u 08:38

APATINCU Goranu Čegaru (44), ovogodišnjem dobitniku najvećeg priznanja u oblasti sporta u Vojvodini - Spartakove nagrade - "kraljica sportova" je potpuno odredila životni put.

ЖИВОТ УЗ АТЛЕТИКУ: Поручник ВС Горан Чегар  добитник Спартакове награде за 2020. годину

Čegar sa "Spartakom" / Foto S. Bajić

Jer, ovaj poručnik Vojske Srbije, na radnom mestu trenera u sportskoj jedinici Ministarstva odbrane, na Vojnoj akademiji, upamćen je kao najmlađi organizator atletskog takmičenja u regionu. Podsetimo, pre četvrt veka je inicirao "Dunavski polumaraton" - trku sa velikim brojem učesnika, koja i dalje traje - a otad je učestvovao i pobeđivao na čitavom nizu pretežno atletskih manifestacija, jednako i civilnih, i vojnih. Još se pamti da je pre dve decenije bio i jedan od osnivača atletskog kluba u svom Apatinu...

- Odmalena sam se bavio fudbalom i kajakom, a atletiku sam zavoleo sa 17 leta, kao učenik Saobraćajne škole u Somboru. Zatim je usledio ozbiljniji, seniorski pristup, uz treninge i rad, pa sam jedini u istoriji Novosadskog maratona u istoj, 2009. godini pobedio u dve trke. Tada sam bio vojnik po ugovoru, kasnije prešao na Vojnu akademiju i ukazom predsednika Republike postao oficir. Učestvovao sam na pet svetskih vojnih igara, bio reprezentativac, a kruna je bila organizacija Svetskog vojnog prvenstva u Apatinu, 2013. - kaže Čegar koji, ipak, kao najveći uspeh doživljava svoju petočlanu porodicu.

Objašnjava i to da je suprugu Marianu, koja je 11 puta bila prvak države, te najbolja na Balkanu, upoznao na atletskom takmičenju, a sada imaju Unu, Hanu i Arsenija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!