RASTE BROJ ZARAŽENIH U MAČVANSKOM OKRUGU: Broj inficiranih povećan za 169, medicinari neumorno rade

V.Mitrić

01. 01. 2021. u 14:53

PREMA najnovijim podacima broj inficiranih korona virusom u Mačvanskom okrugu povećan je za 169. Najviše je novozaraženih u Šapcu (72), Bogatiću (33) i Loznici (26).

РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У МАЧВАНСКОМ ОКРУГУ: Број инфицираних повећан за 169, медицинари неуморно раде

Foto: V. Mitrić

Broj Šapčana, čiji je rezultat „pozitivan“ na ovaj opaki virus popeo se na 1137, u Loznici na 425, u Bogatiću na 330, U Koceljevi na 163, u Ljuboviji na 139, u Vkadimircima na 92, u Krupnju na 92 i u Malom Zvorniku na 52.

 Sve veći broj pacijenata traži pomoć sa simptomima koji ukazuju na moguću zarazu korona virusom. U lozničkom Domu zdravlja rade punom parom. Uvedene su tri smene. Lekari i drugo osoblje više i ne spominju da na poslu moraju da ostanu i nekoliko sati duže. Nema dana da su završili posao, a da u Kovid ambulanti do grudnog odeljenja nije pregledan svaki pacijent. 

Slično je u ovdašnjoj bolnici, koja je uz pomoć države značajno rekonstruisana, iz temelja, pa bolesnici i osoblje imau dobre uslove, ali i sve što je potrebno za lečenje. Nedavno su dobili i skener, što je bilo dodatno obećanje predsednika Aleksandra Vučića, koje je espkresno ispunio.  

Na bolničkim odeljenjima, narodski rečeno, i vrapci znaju   tačno  koji lekari najveći teret podnose. I to od početka pandemije. Neki od njih su preležali kovid i, vrlo brzo su se vratili na posao.

Neki su imali više slučajeva te zaraze u užoj i široj porodici, ali su ostali stameni u poslu kao lekarske ekipe poput one u kojoj je ugledna doktorka Gordana Tešić Petrović, kardiolog, kojoj, pored ostalog, nije palo na pamet da, u vreme vandrednog stanja, ostane kući, jer je na to imala pravo kao majka malog deteta. Lekari, poput pomenute doktorke, koja se, svojevremeno, odrekla visokog položaja u upravi bolnice, kako bi bila što više na usluzi pacijentima, uz njihove kolege iz Doma zdravlja, takođe požrtvovane, vredne, odgovorne, humane i struče, junaci su dana Vukovog zavičaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)