RAZVOJNI I BUDŽET ZA KAPITALNE INVESTICIJE: Održana sednica Skupštine opštine Despotovac

Z. Gligorijević

25. 12. 2020. u 17:39

BUDžET Opštine Despotovac na narednu godinu biće oko 930 miliona dinara, što će omogućiti završetak svih započetih investicija i izradu projektne dokumentacije za kapitalne projekte, poput adaptacije Biblioteke, koja obeležava 55 godina od osnivanja, odlučili su odbornici Skupštine opštine Despotovac na današnjoj sednici.

РАЗВОЈНИ И БУЏЕТ ЗА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Одржана седница Скупштине општине Деспотовац

Foto: SO Despotovac

Kadrovski plan biće isti kao i prethodni, a jedina izmena je što će predsednik opštine imati dva, umesto dosadašnja tri pomoćnika. Usvojen je i novi kodeks ponašanja opštinskih službenika, koji sadrži profesionalne i etičke standarde za obavljanje poslova i komunikaciju sa strankama, kako bi kvalitet usluga bio što bolji.

Foto: SO Despotovac

U okviru Programa obezbeđenja kadrovskih uslova za bolju dostupnost i pristupačnost u korišćenju primarne zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Despotovac za narednu godinu, odbornici su usvojili odluku da iz budžeta bude 20.000.000 dinara da bi u Domu zdravlja bilo zaposleno 29 osoba na određeno vreme. Reč je o programu, koji se realizuje nekoliko godina, tako da na Birou za zapošljavanje nema nijednog mecinskog radnika. Kako bi mladi ostali u zavičaju, cilj ovog programa je da oni u dogledno vreme dobiju posao na neodređeno vreme.

Odbornici su razmatrali i plan razvoja opštine od 2021. do 2028. godine, koji će biti usaglašen sa planskim dokumentima na nacionalnom nivou, a sve u cilju održavanja stabilnijeg ekonomskog rasta i zapošljavanja. U njegovoj izradi moći će da učestvuju i građani sa svojim predlozima.

Foto: SO Despotovac


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)