ZBOG PANDEMIJE KORONE: Otkazana vršačka manifestacija „Praznične đakonije“

J. J. BALJAK

18. 12. 2020. u 00:55

ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНЕ: Отказана вршачка манифестација „Празничне ђаконије“

Foto: J. J. Baljak

JEDNA od omiljenih vršačkih manifestacija „Praznične đakonije“, koja se tradicionalno održava nedelju dana pred Svetog Nikolu, ove godine neće biti organizovana zbog epidemije korona virusa.

Turističku organizaciju Vršac to, međutim, nije sprečilo da svoje pratioce na društvenim mrežama podseti na najlepše recepte i rukotvorine izložene na prošlogodišnjoj manifestaciji, kada je bilo više od 60 izlagača.

- Ova manifestacija predstavlja idealnu reklamu za naše izlagače, koji sada nisu u mogućnosti da na taj način prezentuju svoje proizvode i tako steknu veći broj kupaca. Zato smo odlučili da putem društvenih mreža animiramo ljude i pomognemo im da tokom ove specifične situacije i dalje imaju posla, jer se oni, između ostalog, bave i očuvanjem naše kulinarske tradicije – kaže Tatjana Palkovač, direktora TO Vršac.

Decembar je, inače, pun praznika i kućnih slava, tokom kojih se domaćini trude da uvek imaju hranom bogatu i lepo dekorisanu trpezu. Vrščanke su u prethodnih deset godina upravo na „Prazničnim đakonijama“ kupovale neophodnu slavsku i novogodišnju ručno rađenu dekoraciju i skupljale ideje za slavsku trpezu.

A vršačko podneblje je specifično po višenacionalnoj kuhinji, čije recepte turistički radnici sada rado dele na društvenim mrežama.

Deo ove manifestacije je bio i veoma popularan izbor najlepšeg slavskog kolača, u kom je učestvovalo mnogo domaćica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)