ZBOG PANDEMIJE KORONE: Otkazana vršačka manifestacija „Praznične đakonije“

J. J. BALjAK

18. 12. 2020. u 00:55

JEDNA od omiljenih vršačkih manifestacija „Praznične đakonije“, koja se tradicionalno održava nedelju dana pred Svetog Nikolu, ove godine neće biti organizovana zbog epidemije korona virusa.

ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНЕ: Отказана вршачка манифестација „Празничне ђаконије“

Foto: J. J. Baljak

Turističku organizaciju Vršac to, međutim, nije sprečilo da svoje pratioce na društvenim mrežama podseti na najlepše recepte i rukotvorine izložene na prošlogodišnjoj manifestaciji, kada je bilo više od 60 izlagača.

- Ova manifestacija predstavlja idealnu reklamu za naše izlagače, koji sada nisu u mogućnosti da na taj način prezentuju svoje proizvode i tako steknu veći broj kupaca. Zato smo odlučili da putem društvenih mreža animiramo ljude i pomognemo im da tokom ove specifične situacije i dalje imaju posla, jer se oni, između ostalog, bave i očuvanjem naše kulinarske tradicije – kaže Tatjana Palkovač, direktora TO Vršac.

Decembar je, inače, pun praznika i kućnih slava, tokom kojih se domaćini trude da uvek imaju hranom bogatu i lepo dekorisanu trpezu. Vrščanke su u prethodnih deset godina upravo na „Prazničnim đakonijama“ kupovale neophodnu slavsku i novogodišnju ručno rađenu dekoraciju i skupljale ideje za slavsku trpezu.

A vršačko podneblje je specifično po višenacionalnoj kuhinji, čije recepte turistički radnici sada rado dele na društvenim mrežama.

Deo ove manifestacije je bio i veoma popularan izbor najlepšeg slavskog kolača, u kom je učestvovalo mnogo domaćica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju