NEPOVOLJNA SITUACIJA U POMORAVSKOM OKRUGU: Među inficiranima 87 zdravstvenih radnika i 116 đaka

Z. Rašić

17. 12. 2020. u 19:32

Od 5.049 testiranih na virus korona u novembru u Pomoravskom okrugu, pozitivnih je bilo 2.586, a preminulo je 46, dok su u prvoj polovini decembra testirane 6.742 osobe, a pozitivnost je 2.855, izjavio je direktor Zavoda za javno zdravlje “Pomoravlje” u Ćupriji, ocenivši epidemiološku situaciju u Pomoravlju nepovoljnom.

НЕПОВОЉНА СИТУАЦИЈА У ПОМОРАВСКОМ ОКРУГУ: Међу инфициранима 87 здравствених радника и 116 ђака

Foto: Z. Rašić

Testiran je i veći broj zdravstvenih radnika i učenika na teritoriji Pomoravlja, a prema poslednjim podacima, registrovano je 87 pozitivnih zdravstvenih radnika.

Kad je o učenicima reč, pre svega Jagodina “iskače” u odnosu na ostale gradove sa 60 slučajeva među školskom populacijom, u Paraćinu je evidentirano 24, u Ćupriji 19, Despotovcu 3 i Svilajncu i Rekovcu po 5 inficiranih đaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede