JOŠ JEDNA ŽRTVA, 25 NOVOZARAŽENIH: U bolnici u Gornjem Milanovcu od korone se leči 57 pacijenata

M. B.

17. 12. 2020. u 13:53

OD KOVIDA-19 tokom minula 24 časa, nažalost je preminula još jedna osoba u Rudničko-takovskom kraju.

ЈОШ ЈЕДНА ЖРТВА, 25 НОВОЗАРАЖЕНИХ: У болници у Горњем Милановцу од короне се лечи 57 пацијената

Foto: M.B.

Prema pristiglim rezultatima testiranja, još 25 osoba ovde su potvrđeno pozitivne na tu zarazu.


- Na Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno je hospitalizovano 57 pacijenata: 16 na grudnom, 26 na internom i 15 na neurologiji. Na respiratorima, to jest na aparatima sa visokim protokom kiseonika, dva su pacijenta. Od hospitalizovanih, pozitivno na korona virus je 47, petoro je negativno, petoro čeka rezultate ili se testira – izjavio je dr Predrag Šutić, direktor te ustanove.

Ovaj kraj, prema zvaničnim podacima, trenutno beleži prisustvo kovida-19 kod ukupno 918 lica, u aktuelnom takozvanom „trećem piku“ epidemije.

- Od njih je 297 izlečeno, oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije.  Iz ovog kraja, hospitalizovana su 53 lica pozitivna na kovid-19, većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Svi ostali su u kućnoj izolaciji – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

U Kovid ambulanti ovog Doma juče je obavljeno 197 pregleda, urađen 51 antigenski test, uzeto 18 nazofaringealnih briseva, dve osobe su upućene na hospitalizaciju.
Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.021 lice, uz 51 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024