MOLE GRAĐANE ZA STRPLJENJE: Novi rendgen u Vlasotincu čeka dozvole, bolesni na snimanje pluća idu u Leskovac

I. M.

11. 12. 2020. u 19:39

ŠTAB za vanredne situacije u Vlasotincu moli građane da budu strpljivi oko očekivanog početka rada novog rendgen aparata u ovdašnjem Domu zdravlja nakon što se stari pokvario.

МОЛЕ ГРАЂАНЕ ЗА СТРПЉЕЊЕ: Нови рендген у Власотинцу чека дозволе, болесни на снимање плућа иду у Лесковац

Foto: I. Mitić

- Novi aparat je namontiran i u toku su neophodne procedure radi dobijanja saglasnosti Direktorata za radijacionu i nuklearnu bezbednost i sigurnost Srbije. Svi ulažu maksimalne napore, ali mimo procedura aparat ne može da bude stavljen u funkciju – istakao je Bratislav Petrović, predsednik opštine.

Kaže da je lično, kao komandant Štaba, i svi nadležni u Domu zdravlja, u svakodnevnom kontaktu sa Direktoratom, ali da pravila i procedure moraju da se poštuju.

Ovdašnji Dom zdravlja je svoje tehničare poslao na ispomoć kolegama u Domu zdravlja u Leskovcu, gde se obavljaju snimanja i pacijenata iz vlasotinačke opštine. To je učinjeno kako bi se ubrzali pregledi i smanjio pritisak na leskovačke radiologe.

- Više od ovoga ne možemo da uradimo i zbog toga još jednom molimo građane za strpljenje – zaključio je Petrović i pozvao sve da se pridržavaju mera kako bi se izborili sa virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista