INICIJATIVA U ZRENJANINU: "Medison" da nosi ime Zvonka Vujina

B. GRUJIĆ

10. 12. 2020. u 21:06

GRAD Zrenjanin i Bokserski savez Srbije pokrenuli su inicijaticijativu da sportska dvorana, "Medison", najstarija montažna na Balkanu, ubuduće nosi ime proslavljenog zrenjaninskog boksera Zvonka Vujina.

ИНИЦИЈАТИВА У ЗРЕЊАНИНУ: Медисон да носи име Звонка Вујина

Foto: Grad Zrenjanin

 

Tim povodom gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sastao sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom i legendama jugoslovenskog i srpskog boksa Dragomirom Vujkovićem i Mirkom Puzovićem, kao i selektorom reprezentacije Srbije, takođe Zrenjanincem Milanom Piperskim, koji su, povodom godišnjice smrti, posetili grob legendarnog boksera.

- Inicijativu da dvorana ponese ime "Zvonka Vujina" i da naredne godine organizujemo prvi u nizu, međunarodni bokserski turnir "Memorijal Zvonko Vujin", je nešto što je pokojni Zvonko, koji je preminuo u 76-oj godini zaslužio i što će svakako doprineti daljem razvoju srpskog boksa - naglasio je Nenad Borovčanin.

Zasluge Zvonka Vujina u zrenjaninskom, ali i srpskom sportu, zlatnim slovima su uklesane u galeriju sećanja na njegova dela i medalje, ali i lik i delo običnog čoveka koji je voleo svoj grad i svoj životni vek proveo u njemu.

ZRENjANIN PODRŽAVA INICIJATIVU

GRAD Zrenjanin, kako je ostakao Simo Salapura, podržaće lepu ideju i inicijativua turnir će biti uvršten u program obeležavanja oreola Zrenjanina kao Evropskog grada sporta 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!